Başlıksız-1

Saç ekimi, gelişen teknoloji sayesinde çok kolay şekilde, yüksek başarıyla gerçekleştirilebilen bir operasyon haline gelmiş durumda. Hastaların kısa sürede istedikleri gibi sağlıklı ve gür saçlara kavuşmasını sağlayan bu ekim süreci ile istenen dış görünümü kolayca elde edebilmek mümkün.

n

Operasyon kolayca tamamlanıyor olsa da işlemden beklenen sonucu alabilmek adına ekim sonrasında dikkat edilmesi gerekenler mevcut. Doktorunuz tarafından verilen talimatlara uyduğunuz ve ekim sonrasında dikkatli davrandığınız sürece hayal ettiğiniz sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. Saç ekimi sonrası süreç hakkında detaylı bilgi için Saç Ekimi Sonrası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

nn

Mümkün Olduğu Kadar Az Terleyin

n

Saç köklerinizin sağlıklı bir şekilde yerleşmesi ve iyileşebilmesi için dış etmenlerden mümkün olduğu kadar uzak kalması gerekiyor. Bu etmenlere ter ve benzeri yıpratıcı faktörler de dahil. Bu nedenle, özellikle operasyondan sonraki birkaç gün boyunca terlemekten kaçınmanızda fayda var. 

nn

Stresten Uzak Durun

n

Stres, saç dökülmelerinin en temel kaynağı olduğu gibi saç ekimi operasyonunun başarısı üzerinde de fazlasıyla etkili. Operasyon sonrasında, saç kökleriniz yeteri kadar yerleşene ve iyileşene kadar mümkün olduğunca stressiz bir yaşam sürdürmeye çalışın. Saç ekimi operasyonu sonrasında, saçlarınızın tekrar dökülmemesi ve ömür boyu sağlıklı kalması için stresten uzak durmalısınız. 

nn

Alkol, Sigara ve Kafein Tüketmeyin

nn

Alkol ve tütün ürünleri saç köklerinin gelişimini olumsuz etkiler. Bu nedenle saç ekimi öncesinde ve sonrasında mutlaka azaltılmalı ve mümkünse tamamen bırakılmalıdır. Çay ve kahve gibi kafein içeren ürünler de yine saç köklerini doğrudan etkilemektedir. İyileşme sürecini hızlandırmak amacıyla bir süre bu içeceklere ara vermeniz tavsiye ediliyor.

nn

Saç Köklerini Yıpratmamaya Çalışın

n

İyileşme sürecinin doğru şekilde tamamlanabilmesi için saçınızı darbelerden, çekilmeden korumalısınız. Uyurken oluşabilecek kazara yıpranmalara karşı bir süre daha dikkatli davranmanız ve saç ekimi yapılan bölgenin üzerine yatmamanız iyi olacaktır.

nn

İlk Günler Güneşe Çıkmayın

n

Saç köklerinizin yıpranmaması ve sağlıklı gelişim sürdürebilmesi için saç ekimi sonrasında, ilk üç gün güneşe çıkmamanız tavsiye edilmekte. Güneş ışınları köklere zarar verebileceği için operasyonun başarısını düşürebilir.

n

Güneş, saç köklerinin tamamen dökülmesine yol açmasa da zayıflatma ihtimali bulunur. Eğer güneşten tamamen kaçınamıyorsanız, uzun süre güneş altında kalmamaya veya şemsiye, saçlarınızı sıkmayacak bir şapka gibi aksesuarlar kullanmayı düşünebilirsiniz.

nn

Aşırı Sıcak ve Soğuk Ortamlara Girmeyin

n

Aşırı sıcak ve soğuk ortamlar hem derinizi hem de saç köklerinizi strese sokar. Bu gibi ortamlarda bulunmanız saç ekimi operasyonunun başarısını azaltabilir. Böylesi bir durumla karşılaşmamak adına ekim sonrasında bir süre aşırı sıcaktan ve soğuktan kaçınmalısınız. Yine aynı şekilde, sıcak veya soğuk olması fark etmeksizin doğrudan klima karşısında durmamanız gerekli. 

nn

Yağmurdan Uzak Durun

n

Saç ekimi sonrasında, özellikle ilk 15 gün içinde yağmur suyunun saçınıza temas etmesi istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Saç köklerinin hasar almaması ve sağlıklı bir iyileşme süreci geçirilmesi için yağmurdan mutlaka korunmanız gerekli. 

n

Yağmur suyu, saçınızın PH dengesini bozabilir ve yeni ekilen saç köklerinin tam olarak iyileşmediği için ölmesine sebep olabilir. 

nn

Gömlek Tarzı Kıyafetler Tercih Edin

n

Kıyafetlerinizi giyip çıkarırken saç köklerinizin etkileneceğini unutmayın. Saçınıza mümkün olduğu kadar az darbe gelmesi iyileşme sürecinin hızlanmasına ve operasyonun başarısına katkı sağlayacaktır. 

n

Operasyon sonrasında, bir süre kazak, tişört gibi kıyafetler giymek yerine saçınızla temas etmeyecek gömlek tarzı kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede, giyinirken saç köklerinizi gereksiz yere strese sokmaktan kaçınabilir, daha sağlıklı ve verimli bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz.

nn

Bir Süre Saçınıza Dokunmayın

n

Saç ekimi operasyonu sonrasında, greft aktarımı yapılan bölgelerde kızarıklık, kabuk bağlama ve iltihaplanma gibi durumlar görülebilir. Bu gibi durumlar operasyonun bilinen sonuçlarındandır ve bir süre sonra kendiliğinden geçer.

n

Özellikle saç ekimi yapılan alanda oluşabilecek kaşıntılara mümkün olduğu kadar müdahale etmemeniz gerekli. Saçınızı kaşımanız durumunda tam olarak yerleşmemiş saç köklerinin dökülmesine neden olabilirsiniz. Bu gibi durumlara karşı, kaşıntıyı kesmek amacıyla doktorunuzun tavsiye edeceği kremleri kullanabilirsiniz.

nn

Gerekli Pansumanları Aksatmayın

n

Operasyon sonrasında başarıya ulaşmanın en önemli kuralı doktorunuzun tavsiyelerine uymak ve verdiği talimatları yerine getirmektir. Saç ekimi işleminden sonra, doktor tarafından verilecek olan ilaçları düzenli olarak kullanmanız ve gerekli pansumanları aksatmamanız çok önemli.

n

Dikkat edilecek noktalara bir süre özen gösterdiğiniz ve doktorunuzu dinlediğiniz sürece hayal ettiğiniz gibi gür ve sağlıklı saçlara kavuşabilmek oldukça kolay.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir