Başlıksız-1

Herkeste görülebilen ve dış görünüş üzerinde çok önemli etkilere sahip olan saç dökülmesi problemi tamamlandıktan sonra kaybedilen saçların tekrar kazanılabilmesi mümkün. Modern tıbbın gelişmesi ile birlikte profesyonel şekilde gerçekleştirilebilen saç ekimi operasyonları ile kişiler sağlıklı ve doğal görünümlü saçlara kavuşabiliyor.

n

Dünyanın her yerinde yapılan saç ekimi operasyonları, kadın veya erkek fark etmeksizin herkesin arzuladığı saçları elde edebilmesini sağlıyor. Sadece saç değil, sakal, bıyık ve kaş gibi alanlarda da uygulanabilen bu işlemde, doğru uygulamalar ile kesin sonuçlar alınıyor. 

n

Saç ekimi nasıl yapılır merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız bu yazımızda adım adım saç ekimi hakkında bilgi alabilirsiniz.

nn

Adım 1 – Konsültasyon Aşaması

n

Saç ekimi, ne kadar küçük bir alana yapılacak olursa olsun mutlaka doğru konsültasyon işlemi yapılmalıdır. Saç yapısının belirlenmesi, uygulanacak olan yöntemin tespiti ve diğer aşamaları içeren konsültasyon, operasyonun olmazsa olmazıdır.

n

Konsültasyon işlemi sırasında, ekim yapılacak olan bölgede kullanılacak tahmini greft sayısı da belirlenmektedir. Yine aynı şekilde, hangi saç ekimi yönteminin uygun olacağı ile ilgili gerekli incelemeler bu aşamada gerçekleştirilir.

nn

Adım 2 – Uygun Yöntemin Belirlenmesi

n

Saç ekimi işleminde uygun ve doğru yöntemin kullanılması oldukça önemlidir. İşlemi yapacak olan operatör doktor, FUE, DHI gibi yaygın kullanılan son teknoloji yöntemlerden birini belirleyecek ve operasyon için gerekli hazırlıklara başlayacaktır.

nn

Uygun yöntemin belirlenmesinde, hastaya ekim yapılacak olan alanın büyüklüğü, saç yapısı, kök sağlığı gibi ayrıntılar hesaba katılmaktadır. Yine benzer şekilde, tıraş edilmeden saç ekimi yapılması talep ediliyorsa uygun olup olmadığı bu aşamada kesinleştirilir.

nn

Adım 3 – Saç Ekimi Operasyonu

n

Saç ekimi operasyonu mutlaka profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır. Operasyon, hangi yöntem kullanılıyor olursa olsun bir noktadan alınan saç köklerinin ekim yapılacak olan alana aktarılmasını içerir.

n

Bu aktarım işlemi sırasında, saç köklerinin deri dışında kaldığı süre minimumda tutulmalıdır. Bu sayede, aktarım sırasında köklerin hasar alması engellenir, sağlıklı bir şekilde işlem yapılması sağlanır.

n

Saç ekimi operasyonu sırasında oldukça hassas uçlara sahip özel kalemler kullanılır. Bu kalemler operasyonu gerçekleştirecek olan operatörün hangi yöntemi kullandığına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Her biri milimetrik hassasiyete sahip olan bu ekipmanların detayları, ekim yapılacak olan alanın büyüklüğüne ve aktarım gerçekleştirilecek olan greft sayısına göre değişkenlik gösterir.

n

Saç ekimi operasyonu bir saatten yedi saate kadar değişebilir. Ekim yapılacak olan alanın büyüklüğü, saç yapısı ve kullanılan yöntemlere bağlı olarak işlemin ne kadar sürede tamamlanacağı değişkenlik göstermektedir. İşlem yapılacak olan alana bağlı olarak operasyon tek seansta bitirilebilir. Kimi durumlarda birkaç seansa ihtiyaç duyulduğu da görülebilmektedir.

nn

Adım 4 – Operasyon Sonrası Bakım ve Kontroller

n

Doğru şekilde yapılan bir saç ekimi operasyonu sonrasında doktor tavsiyelerine mutlaka uyulmalıdır. Saç köklerinin sağlıklı şekilde iyileşebilmesi ve kişinin istediği gibi doğal görünümlü saçlara kavuşması bu operasyon sonrasında doktor tavsiyelerine uymakla mümkündür.

nn

Ekim işlemi sırasında genel anestezi ve benzeri bir yöntem kullanılmadığı için kişi hemen günlük yaşantısına devam edebilir. Operasyon sonrasında, ortalama olarak bir saat içinde kişi işine dönebilir, doktor tavsiyelerine uyup dikkatli olduğu sürece yaşantısını sürdürmeye devam edebilir.

n

Operasyon sonrasında tavsiye edilen bakımlar mutlaka gerçekleştirilmeli, operatör tarafından gerekli görülmesi halinde yapılacak olan kontroller aksatılmamalıdır.

nn

Adım 5 – İyileşme Süreci

n

Ekim yapılırken operasyonu yöneten ekibin tecrübesi ve bilgisi önemli olsa da işlemi yapan kişinin iyileşme sürecinde dikkatli olması fazlasıyla önemlidir. Saçlarınızın istediğiniz gibi doğal görünümle uzaması, hızlı bir iyileşme süreci geçirmeniz verilecek olan tavsiyelere uymanıza bağlıdır. 

n

Tecrübeli hekimler, operasyon sonrasında ve öncesinde dikkat etmeniz gereken konuları detaylı şekilde anlatacaktır. Örneğin, operasyona başlamadan belirli bir süre öncesinde alkol ve tütün tüketiminin kesilmesi gerekmektedir. Yine aynı şekilde, operasyon sonrası iyileşme sürecini hızlandırması açısından bu tarz maddelerin tüketilmesi tavsiye edilmemektedir.

n

Saç ekimi sonrası iyileşme sürecinde sadece beslenme değil, kişinin günlük yaşantısında da kimi değişikliklere gitmesi gerekebilir. Örneğin, saç köklerine zarar vermemek ve darbeden korumak adına bir süre kazak gibi boğazlı giysiler yerine gömlek tarzı kıyafetlerin tercih edilmesi önerilmektedir.

n

Tüm bu tavsiyelere uymanız ve doktorunuzun önerilerini takip etmeniz halinde, kısa sürede istediğiniz gür ve sağlıklı saçlara kavuşmanız oldukça kolaydır. Kliniğimizde yapılan operasyonların sonucunu görmek için Saç Ekimi Sonuçları sayfamızdan öncesi ve sonrası fotoğraflarını inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir