Başlıksız-1

n

Tıpkı saç dökülmesi gibi vücudun çeşitli sebeplerden, yüz bölgesinde bulunan sakal ve bıyık gibi kıllarında da kayıplar görülebilmektedir. Özellikle, ergenlik sonrası 25 yaş civarında ortaya çıkabilen bıyık dökülmeleri, bugün kullanılan FUE ve DHI gibi modern teknolojiler sayesinde düzeltilebilmektedir.

nnnn

Bıyık ekimi adı verilen operasyon ile kişilerin kolayca istedikleri gibi doğal görünen, sağlıklı bıyıklara kavuşması sağlanabilmektedir. Doğru şekilde yapılması gereken, uzman bir ekip gerektiren bu operasyon neticesinde, kısa süre içerisinde bıyıkların doğal bir biçimde uzaması sağlanır.

nnnn

Bıyık Ekimi Nedir?

nnnn

Bıyık ekimi, dudak üstü bölgesinde bulunan bıyıkların dökülmesi, yoğunluğunun azalması veya bölgesel kellikler oluşması halinde uygulanabilen bir operasyondur.

nnnn

Donör bölgeden alınan kıl kökleri, özel mikro cerrahi ekipmanları ile belirlenen alana yerleştirilir. Daha sonra özel bir tedavi uygulanarak işlem tamamlanır. Ortalama olarak 2-3 saatte tamamlanan bıyık ekimi işlemi neticesinde kısa sürede iyileşme ve bıyıkların uzadığı görülebilmektedir.

nnnn

Bıyık Ekimi Nasıl Yapılır?

nnnn

Bıyık ekimi işlemi, klasik saç ekiminden daha farklı şekilde yapılmamaktadır. Bıyık yapınıza ve ekim yapılacak bölgenin özelliklerine göre FUE ve DHI gibi özel yöntemler kullanılarak gerçekleştirilen operasyon neticesinde, kıl kökleri ekim yapılması istenen noktaya başarılı bir şekilde aktarılmaktadır.

nnnn

Bıyık ekimi sırasında kullanılacak olan yöntemler ve tüm diğer detaylar, uzman bir ekibin gerçekleştireceği konsültasyon sırasında belirlenir. Operasyonun başarılı olabilmesi ve istenen doğal görünümün ortaya çıkarılabilmesi adına konsültasyon aşamasının doğru şekilde yapılması fazlasıyla önemlidir.

nnnn

Bıyık Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

nnnn

Operasyon öncesinde, cerrah ve medikal ekiple birlikte konsültasyon yapılması gerekmektedir. Bu aşamada, ekim yapılacak alanın büyüklüğü, tahmini olarak kaç greft kullanılacağı, hangi yöntemin en verimli sonucu sağlayacağı gibi konular net olarak belirlenmektedir.

n

nnnn

Bu planlama aşamasından sonra doktorunuzun vereceği tavsiyelere uymak fazlasıyla önemlidir. Operasyonun başarılı şekilde tamamlanması ve ekim işlemi sonrasında kıl köklerinin sağlıklı biçimde korunabilmesi adına doktorunuz uymanız gereken kuralları belirtecektir. Örneğin, operasyondan belli bir süre önce sigara, alkol ve benzeri uyarıcı maddeleri bırakmanız, operasyon bölgesinde fiziksel travma yaratmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Uzman bir ekip, bu konu ile ilgili gerekli olan tüm bilgilendirmeyi operasyon öncesinde detaylı bir şekilde yapacaktır.

nnnn

Bıyık Ekimi Mutlaka Uzman Bir Klinik Tarafından Yapılmalıdır

nnnn

Bıyık ekimi işlemi, klasik saç ekimine kıyasla çok daha hassas bir bölgede gerçekleştirilmektedir. Yine aynı şekilde kıl köklerinin yapısı daha farklı olduğundan mutlaka uzman bir ekip ve yüksek teknolojiye sahip ekipmanlarla yapılmalıdır.

nnnn

Operasyonu yapacak olan ekibin tecrübesi elde edeceğiniz sonuçların başarısında önemli rol oynamaktadır. Yine aynı şekilde, FUE ve DHI gibi son teknoloji yöntemlere hakim bir klinikle çalışmak başarının anahtarlarındandır.

nnnn

Lale Saç Ekimi Merkezi, sakal ve bıyık ekimi konusunda uzman kadrosu ile son teknoloji ekipmanları kullanarak, steril ameliyathane ortamında, dünya çapında, her yıl binlerce kişiye başarılı çözümler sunmaktadır.

n

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir