Başlıksız-1

Saç dökülmesi, her yaştan erkekte pek çok sebebe bağlı olarak ortaya çıkabilen yaygın bir problem olarak biliniyor. Özellikle stres, genetik ve çevresel faktörler sebebiyle dökülme durumuna yatkın olan erkeklerde dökülmeler kellik problemine kadar uzanabiliyor.

n

Saç dökülmesinin türüne ve nedenlerine bağlı olarak alınması gereken önlemler değişebilmekte. Özellikle genetik olmayan faktörler söz konusu olduğunda, dökülme yaşayan kişilerin biraz dikkatli olmaları durumunda saç kaybı minimum seviyede tutulabiliyor.

nn

Erkeklerde Saç Dökülmesi Neden Olur?

n

Saç dökülmesi, erkek veya kadın fark etmeksizin herkeste görülebilen bir durumdur. Erkeklerde daha yaygın olarak görülen bu durumun en büyük sebebi genetik faktörler olarak bilinir.

n

Kişilerin aileden gelen yatkınlıkları nedeniyle saç dökülmesi yaşaması oldukça yaygın görülmektedir. Bunun dışında, beslenme, stres, dış etmenler ve çok daha farklı sebeplerden dolayı saç kaybı ortaya çıkabilmektedir.

n

Saç kaybının tam olarak neden kaynaklandığını anlamak için mutlaka profesyonel destek almak gereklidir. Profesyonel destek almadan saç dökülmelerinin önüne geçmek ve saç kaybını önlemek mümkün değildir.

nn

Erkeklerde Saç Dökülmesi Hangi Yaşlarda Görülür? 

n

n

Erkeklerde ortaya çıkan saç dökülmesi çok erken yaşlardan ileri yaşlara kadar her dönem görülebilmektedir. Genetik faktörlerin ağırlıklı olduğu dökülmeler, 16 yaşından başlayarak 30 yaşına kadar yoğun olarak görülebilmektedir.

n

Özellikle erken yaşta başlayan dökülmelere karşı doğru önlemlerin alınması oldukça önemlidir. Bu yaşlarda ortaya çıkan hormon veya genetik bozukluklarının düzeltilmesi, saç kaybının en düşük seviyede tutulmasını sağlayacaktır. Ekim yapılması gereken durumlarda da daha sağlıklı saç kökleri ekilebileceği için alınacak sonuçlar çok daha etkili olacaktır.

nn

Saç Dökülmesi Nasıl Engellenir? 

n

Erkek tipi saç dökülmelerinde ortaya çıkan etkiler uzun süreler devam edebilir. Bu dökülmelerin tedavisini sağlamak için mutlaka dökülmenin kaynağı belirlenmeli, buna uygun bir tedaviye başlanmalıdır.

n

Saç dökülmelerindeki en önemli etmen genetik faktörler olduğu için kimi zaman dökülmeleri engellemek mümkün olmayabilir. Böylesi durumlarda, dökülmenin tamamlanmasını beklemek ve ardından saç ekimi prosedürüne başlamak en doğrusu olacaktır.

n

Elbette daha farklı sebeplerden oluşan dökülmelere karşı çeşitli önlemler alınabilmektedir. Saç terapileri, beslenme ve yaşam tarzındaki değişiklikler ve buna benzer önlemler ile genetik faktörlerden bağımsız oluşan dökülmelerin önüne geçilebilir.

nn

Erkek Tipi Saç Dökülmesine Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler

n

Saç dökülmesi sorunu mutlaka dikkatli şekilde ele alınması gereken ve uygun tedaviye mümkün olduğu kadar hızlı başlanılması gereken bir problemdir. Bunun için, saç dökülmesi başladığı andan itibaren profesyonel destek alınması tavsiye edilmektedir.

nn

n

Erkeklerde Dökülen Saçlar Tekrar Çıkar Mı?

nn

Saç dökülmesi sürecinde, kıl köklerinin zarar görmesi halinde saçların tekrar çıkması mümkün değildir. Eğer kıl kökü kaybı yaşanmışsa, saç ekimi yapılmadan herhangi bir şekilde tekrar saç oluşumu imkansızdır.

n

Eğer kıl köklerine zarar gelmeden, çevresel veya dış etmenler sebebiyle dökülme yaşanmışsa, doğru saç terapileri ile kökler güçlendirilebilir ve tekrar saç çıkması sağlanabilir. Bu durum yalnızca konsültasyon işlemi sonucunda belirlenebilir.

n

Saç dökülmesi gibi bir sorunla karşı karşıya kaldığınız zaman ilk olarak profesyonel destek almanız önerilmektedir. Saç dökülmesinin önlenebildiği durumlarda, ekim işlemine gerek kalmadan saçlarınızın tekrar eski sağlığına kavuşması mümkün olabilir.

n

Eğer saç dökülmesi tamamlanmışsa veya önlenemeyen sebeplerden kaynaklanıyorsa, dökülmeden sonra doğru saç ekimi teknikleri kullanılarak eski haline gelmesi mümkündür. DHI ve FUE gibi saç ekimi yöntemleri, profesyonel ve tecrübeli bir klinik tarafından uygulandığı sürece kişilerin doğal ve sağlıklı saçlara kavuşabilmelerini sağlamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir