Başlıksız-1

Saç ekimi operasyonları içinde en yaygın olarak yapılanı FUE saç ekimi, dünyanın her yerinde kadın ve erkekler tarafından kellik problemine karşı uygulanmaktadır. Oldukça yüksek başarı oranına sahip olan bu yöntemde son teknoloji cihazlar kullanılmaktadır.

n

Saç ekiminde başarı oranı operasyonun doğru şekilde yapılmasına bağlı olduğu kadar düzgün bir iyileşme süreci geçirilmesiyle de alakalıdır. FUE saç ekimi yönteminde de iyileşme sürecini iyi anlamanız, nasıl geliştiğini bilmeniz ve bazı konulara dikkat etmeniz halinde kesine yakın başarı oranıyla hayalinizdeki saçlara kavuşabilirsiniz.

nn

FUE Saç Ekimi Nedir?

n

Açılımı “Foliküler Ünite Ekstraksiyonu” olan FUE tekniğinde, saç kökleri özel cihazlar ile doğrudan donör bölgeden alınarak ekim yapılacak alana aktarılmaktadır. Bu işlem sırasında milimetrik hassasiyete sahip olan özel ekipmanlar kullanılır.

n

Operasyon sırasında saç çizgisinin düzgün belirlenmesi ve saç köklerinin doğal görünüm sağlayacak şekilde ekilmesi çok önemlidir. Bu nedenle, FUE veya başka bir yöntem kullanılarak olması fark etmeksizin her zaman tecrübeli bir klinik ile çalışmak gereklidir. 

nn

FUE Saç Ekimi Sonrası Kaç Günde İyileşme Başlar?

n

FUE yöntemi ile saç ekimi yapılırken mikro boyutta kesi alanları kullanılmaktadır. Büyük kesi yapılmaması sayesinde çok kısa sürede iyileşme süreci başlar.

n

Operasyon tamamlandıktan sonraki birkaç saat içinde iyileşme sürecinin başladığı görülmektedir. İlk olarak yaralar hem donör bölgede hem de ekim yapılan alanda kabuk bağlamaya başlar. Daha sonra, zamanla bu kabuklar kaybolur ve saç kökleri deri içine tamamen yerleşir. 

nnn

fue-sac-ekimi
n

İyileşme süreci kişiden kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Doktorunuzun tavsiyelerine uyduğunuz ve gereken pansumanları, bakımları aksatmadığınız sürece iyileşme aşaması hızlı ve sağlıklı şekilde gerçekleşecek ve istediğiniz saçlara kavuşmanız mümkün olacaktır.

nn

FUE Saç Ekimi İyileşme Sürecinde Yaşananlar

n

FUE saç ekimi sonrası iyileşme sürecinin tamamen sona ermesi ve doğal görünümlü saçlara ulaşmak altı ay ile bir yıl arası zaman almaktadır. İyileşme süreci daha kısa sürede tamamlanıyor olsa da operasyon sonrasındaki bir yıl boyunca saçlarınıza daha dikkatli bakmanız gerekebilir.

nn

n

İyileşme sürecinin ilk birkaç ayında aşağıdaki belirtiler normal kabul edilir:

nn

n

Bahsedilen komplikasyonlar ile karşılaşmanız durumunda endişe etmeniz yersiz olacaktır. Bu gibi durumlar ile karşılaşmanız FUE saç ekimi sonrasında iyileşme sürecinizin normal olarak devam ettiğini gösterir.

nn

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

n

Sağlıklı bir iyileşme süreci geçirebilmeniz için mutlaka doktorunuzun tavsiyelerine uymanız ve dikkat etmeniz gereken konularda özenli olmanız gereklidir. Saç ekimi sonrasında dikkatli davranılması başarının anahtarlarından biridir.

n

Lale Saç Ekimi Merkezi olarak, ekim öncesi konsültasyon aşamasından iyileşme sürecine kadar her an yanınızdayız. Son teknoloji ekipmanlar, steril ameliyathane ortamı, uzman ve tecrübeli ekibimiz ile istediğiniz doğal ve sağlıklı saçlara kavuşabilmek artık hayal değil!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir