Başlıksız-1

Kadın ya da erkek fark etmeksizin herkesin dış görünüşünde çok önemli rol oynayan saçlar kimi zaman çeşitli etmenlerden kaynaklı olarak dökülme yaşayabilir. Saç dökülmesi genel olarak erkeklere ait bir problem gibi düşünülse de kadınlarda da bu durum çok sık görülebilmektedir.

n

Sadece saç  bölgesinde değil kaşlarda da oluşabilen bu dökülme sorunu, saç ekimi işlemiyle tedavi edilerek kişilerin doğal görünümlerine kavuşmaları sağlanabiliyor. Tüm dünyada, son teknoloji ekipmanlarla yapılan saç ekimi işlemi neticesinde, kişilerin istedikleri doğal görünüme ulaşmaları mümkün olabiliyor.

nn

Saç Dökülmesi Herkeste Görülen Bir Problemdir

n

Saç dökülmesi, her insanın başına gelebilen, cinsiyetten bağımsız olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Kimi zaman hormonlar, kimi zaman ise genetik faktörler nedeniyle dökülme oluştuğu görülebilmektedir.

nn

Herkes için uygulanabilen doğru bir saç ekimi operasyonu sonucunda kişilerin arzu ettikleri görünümü elde edebilmeleri mümkün.

nn

Kadınlarda Saç Dökülmesinin Nedenleri

n

Kadınlarda saç dökülmesi, tıpkı erkeklerde olduğu gibi pek çok farklı etmene bağlı olabilir. Genetik faktörler başta olmak üzere, hormonlarda oluşan dengesizlikler, saç köklerinin stres, kirli hava veya bakımsızlık nedeniyle zayıflaması gibi çok sayıda durum saç dökülmesiyle sonuçlanabilmektedir.

n

Saç dökülmesi tamamlandıktan sonra, farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilen ekim işlemi ile kişinin tekrar sağlıklı ve gür saçlara kavuşması sağlanabilir. Kullanılan yöntemler, operasyonu gerçekleştirecek olan ekibin yapacağı konsültasyona uygun şekilde belirlenir.

nn

Kadınlarda Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir? 

n

Kadınlarda saç ekimi yöntemleri tıpkı erkekler için uygulanan tekniklerde olduğu gibi temelde saç köklerinin dökülme yaşanan noktaya aktarılmasını içerir. Bunun için, saç yapısı üzerinde gerçekleştirilen konsültasyonun ardından, hangi yöntemlerin uygun olduğu belirlenerek operasyona başlanır.

n

Kadınlar için uygulanan saç ekimi yöntemlerinde DHI ve FUE gibi teknikler ön plana çıkmaktadır. Bu yöntemler kullanılarak kişilerin eskiden olduğu gibi gür ve sağlıklı saçlara kavuşması sağlanabilir.

nn

Kullanılan yöntemlerde belirleyici unsur, ekim yapılacak alanda kullanılacak olan greft sayısıdır. Kimi yöntemler sadece düşük sayıda greft aktarımı yapılacak ekimler için kullanılabileceği için mutlaka profesyonel bir konsültasyon ardından ekime geçilmelidir.

n

Kadınlarda saç ekimi kimi zaman tıraşsız da yapılabilir. Saç köklerinin uygun olması, ekim yapılacak olan alanın boyutlarına bağlı olarak saçlar 5-10 cm gibi düşük miktarda tıraş edilerek ekim işlemi yapılabilir. Bununla birlikte, hiçbir şekilde kısaltmaya gerek kalmadan, uzun saçla da saç ekimi yapılabilmektedir.

nn

Kadınlarda Saç Ekimi Operasyonu ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

n

Kadınlarda saç ekimi, uzman bir ekip tarafından yapılması durumunda oldukça hızlı tamamlanan ve herhangi bir şekilde hastanede yatış gerektirmeyen bir operasyon olarak bilinmektedir. Ekilecek alanın boyutlarına bağlı olarak, bir saat ile yedi saat arasında değişebilen operasyon süreci sonrasında, doktorunuzun tavsiyelerine uyarak hızlı bir iyileşme sürecini tamamlayabilirsiniz.

n

Kadınlarda saç ekiminin ne kadar sürede tamamlanacağını belirleyen en önemli etmen, kullanılacak olan greft sayısı olarak bilinmektedir. Yine aynı şekilde, saç yapısına bağlı olarak hangi yöntemin daha verimli sonuç vereceği belirlenir.

n

Uzman bir klinik tarafından yapılan saç ekimi operasyonu sonrasında, ortalama olarak 7-15 gün arasında izler kaybolarak kişinin günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilmesi sağlanır. 

n

Saç ekimi operasyonlarında en önemli nokta, alınan saç köklerinin uzun süre bekletilmeden, sağlığı korunarak aktarılmasıdır. Bunun için son teknoloji ekipmanlar kullanılmalı ve ekim işlemi mutlaka profesyonel bir ekip tarafından yapılmalıdır.

nn

Saç Ekimi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

nn

Kadınlarda saç ekimi operasyonları sonrasında iyileşme sürecinin istenen şekilde gerçekleşebilmesi ve sağlıklı saçlara kavuşulması için mutlaka doktor tavsiyelerine uyulması gereklidir. Saç ekimi işlemi, az bir alana yapılmış olsa bile operasyon sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine en iyi şekilde uymanız iyileşme sürecini hızlandıracak ve operasyonun başarılı olmasını sağlayacaktır.

nn

n

Doktorunuzun tavsiyelerine uymak, uzman bir klinik ile çalışmak istediğiniz gibi gür ve sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir