Başlıksız-1

KAŞ EKİMİ

İnsanın yüz görünümünde oldukça önemli bir yere sahip olan kaşlar fiziksel görüntüyü doğrudan etkiler.

Kaş ekimi işlemi sayesinde sağlanabilen bu durum neticesinde, hiçbir şekilde fark edilemeyen ve tam olarak doğal görünüm sağlanan bir kaş yapısı elde edebilmek mümkün. Uzman bir ekip tarafından yapıldığı takdirde çok başarılı sonuçlar alınabilen bu işlem ile tamamen doğal ve estetik bir görünüm elde edilebiliyor.

Kaş dökülmesinin sebepleri;
Besin eksikliğinden genetik sebeplere veya bazı hastalıklara bağlı olarak dökülebilen kaşlar modern tıp sayesinde tekrar eski haline getirilebiliyor.

KAŞ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Kaş ekimi sırasında tıpkı saç ekimi operasyonlarında olduğu gibi özel uçlu kalemler kullanılır. Bir milimetreden daha küçük çapa sahip olan bu medikal kalemler aracılığıyla donör bölgeden kıl kökleri alınarak kaş çevresine eklenir.

Operasyon öncesinde, donör olarak kullanılacak olan bölgede gerekli incelemelerin doğru şekilde yapılması oldukça önemlidir. Kıl köklerinin kaşta kullanılmaya uygun olması, doğal bir görünüm elde edilmesi için anahtar niteliğindedir. Bu nedenle, operasyon öncesinden başlayarak, her noktada işini en iyi şekilde yapan, tecrübeli bir ekip ile çalışmak gerekir.

Kaş ekimi işlemi sırasında FUE ve DHI yöntemleri kullanılabilir. Kullanılacak olan yöntemin hangisinin sizin için en uygun olduğu konsültasyon ve analiz sonucu belirlenir. Kaş için kaç grief kullanılacağı, kıl köklerinin yapısı ve ekim yapılacak olan bölgenin seyrekliği yöntem üzerinde etkilidir.

Bu operasyon sırasında da tıpkı saç ekiminde olduğu gibi dikkatli bir işlem gereklidir. Kıl köklerinin hasar almaması, doğru çıkış yönünde yerleştirilmesi ve buna benzer faktörler operasyonun başarısını sağlar.

İşlem sırasında hastanın taleplerinin de dikkate alınması önemlidir. Bu çalışma yalnızca kaş miktarını artırmakla kalmayıp istenen şekli verecek biçimde de yapılabilmektedir. Uzman bir operasyon ekibi ile çalışılması halinde istenen estetik görüntüyü kolayca elde edebilmek ve hızlı bir iyileşme süreci yaşamak mümkündür.

KAŞ EKİMİ OPERASYONU NE KADAR SÜRER?

Operasyon sonrası ilk 3 gün

Operasyondan sonraki ilk üç gün iyileşme sürecinin başladığı anlardır. Bu nedenle özellikle ilk üç güne dikkat etmeniz çok önemli;

  • Saçlarınızın ilk üç gün boyunca yıkanmaması tavsiye edilmektedir.
  • Güneş ışığı saç köklerine zarar verebileceği için güneşten kaçınmanız, eğer güneşe çıkmanız zorunlu ise geniş ve rahat bir şapka kullanmanız gereklidir.
  • Çay, kahve, sigara ve alkol iyileşme sürecine doğrudan etki edeceği için ilk üç gün tüketilmemelidir.

Operasyondan sonra ilk 15 gün

Operasyondan sonraki ilk 15 gün boyunca yine dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcut;

  • Aşırı soğuk ve sıcak ortamlardan, sudan kaçınmanız tavsiye edilmekte.
  • Güneşten ve yağmurdan mümkün olduğu kadar uzak kalmanız gerekli.
  • Anti bakteriyel ve doktorunuzun önerdiği şampuan veya sabunları kullanarak saçınızı yıkayabilirsiniz.
  • Saç ekiminden sonra doktorunuz tarafından tavsiye edilen solüsyon ve tonikleri düzenli şekilde kullanmanız operasyonun başarısı için oldukça önemli.
  • Bilmediğiniz veya düzenli kullandığınız saç bakım ürünlerini doktorunuzun görüşlerini almadan kullanmamanız önerilmektedir.
  • Saç ekimi sonrasında birkaç ay boyunca saç kurutma makinesi, fön makinesi gibi cihazlar kullanılmamalıdır.
  • İlk 15 gün boyunca kafa derinizi sarsacak hareketlerden kaçınmanız ve saçlarınıza nazik davranmanız tavsiye edilmektedir.

Kaş ekimi operasyonu öncesinde mutlaka konsültasyon ve gerekli analizler yapılmalıdır. Bu analizler sonucunda donör olarak kullanılacak bölge belirlenir ve greft sayısı hesaplanır.

Donör bölgesinden alınan greftler anlık olarak ekim yapılacak alana yerleştirilir. Bu işlemin ne kadar süreceği tamamen greft sayısına bağlı olarak değişir. Eğer ekim yapılacak olan bölgede az sayıda grefte ihtiyaç duyuluyorsa işlem çok daha kısa sürecektir.

Kaş ekimi ortalama olarak iki ile üç saat arasında tamamlanan bir işlemdir. Operasyon sırasında hastaya lokal anestezi uygulanır. Hasta işlem sonrasında hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak, lokal anestezi sebebi ile hastanın operasyona bir refakatçi ile birlikte gelmesi tavsiye edilmektedir.

Operasyon sonrasında;
belli bir süre pansuman ve çeşitli tedaviler uygulanması gerekebilir. Doktorunuz bu konuda gerekli olan yönlendirmeleri yapacak, dikkat etmeniz gereken noktaları detaylı bir şekilde belirtecektir.

KAŞ EKİMİ SONRASI

Kaş ekimi yapıldıktan sonra belli bir süre boyunca su ile temastan kaçınmanız gereklidir. Kıl köklerinin tam olarak yerleşmeden su ile temas etmesi veya sürtünme ile strese girmesi dökülmelere neden olabilir. Tıpkı saç ekiminde olduğu gibi, bu işlem sonrasında da boğazlı kazak gibi kıyafetler yerine gömlek tercih etmeniz tavsiye edilir.

Bu operasyon sonrasında kimi zaman şişlikler ve ödemler ortaya çıkabilmektedir. Bu durum geçici olduğu gibi ilk birkaç günden sonra fark edilemeyecek kadar azalacaktır. Ortalama olarak bir hafta gibi bir sürede operasyona dair izler büyük ölçüde kaybolur.

Hemen sonra
Bir süre sonra (+)
Şok dökülme (+)
Hemen sonra

Kaş ekimi yapıldıktan sonra ilk aşamada kızarıklık ve kıl köklerinde kabuklanma gibi durumlar görülebilir. Bu gibi durumlar yeni kıl köklerinin yerleşmesi nedeniyle ortaya çıkar. Doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda gerekli olan serumları ve tonikleri kullanarak sağlıklı ve hızlı bir iyileşme süreci geçirebilirsiniz.

Operasyon sonrasında kaşlarınıza mümkün olduğu kadar az dokunmak, oluşabilecek kabukları sökmemek çok önemlidir. Bu durum kaşlarınıza zarar vererek operasyonun başarısız olmasına neden olabilir. Yine aynı şekilde, işlem sonrasında mümkün olduğu kadar yüzünüzle temas etmemeli, alkol, sigara gibi ürünlerden kaçınmalı ve doktorunuzun tavsiyelerine harfiyen uymanız gerekmektedir.

Bir süre sonra (+)
Kaş ekimi işlemi tamamlandıktan sonra ortalama üç ay içerisinde kıl kökleri yeni gelişimlerine başlayacaktır. Bu sürede izler yavaş yavaş kaybolur ve kaşlar yeniden oluşmaya başlar. Akabinde ise, yine ortalama olarak sekiz ay gibi bir zaman diliminde kaşlar tamamen doğal bir görünüme kavuşur, operasyona dair izler ortadan kaybolur.

Şok dökülme (+)
Operasyon sonrasında “şok dökülme” adı verilen bir durum ortaya çıkabilir. Yaklaşık bir ay sonra kıl köklerinin yeni konumlarına adapte olmak için dökülmeye başlar. Bu gibi dökülmeler normal kabul edilir ve kısa bir süre sonra kaşlar yeniden çıkmaya başlar. Şok dökülme, kaş ekimi yapılan bölgeye ve kişinin hormon dengesine bağlı olarak çok hafif veya yoğun şekilde görülebilmektedir.

KAŞ EKİMİ SONRASINDA KAŞINTI NE ZAMAN GEÇER ?

Kıl köklerinin, kaş bölgesi gibi hassas bir alana aktarılması sonucunda vücut doğal bir tepki olarak kaşıntı yaratmaktadır. Kaşıntı, kıl kökü aktarımının sonucu olarak ortaya çıkar ve herhangi bir zararı bulunmaz.

Greft kanallarının tam olarak oturması ve gerekli olan doğal fonksiyonlarına ulaşması ile birlikte kaşıntı hissi geçecektir. Bu süreç ortalama olarak iki hafta alır. İki hafta içerisinde kaşıntı azalır ve büyük ölçüde kaybolur.

Operasyon sonrasında yalnızca ekim yapılan bölgede değil donör olarak kullanılan alanda da kaşıntı görülebilmektedir. Bu durum yine kıl köklerinin değişim yaşaması ile alakalı, olağan bir sonuçtur. Herhangi bir tehlike veya zarar barındırmaz. Yine aynı şekilde, oluşabilecek kabuklanmalara dokunmaktan kaçınmanız ve mümkün olduğu kadar az temas etmeniz önerilmektedir.

Kaş ekimi sonrası pansuman

Operasyon sonrasında doktorunuzun tavsiyelerine uyarak varsa ilaçlarınızı kullanmanız ve pansumanlarınızı vaktinde yapmanız çok önemlidir. Kaşıntı da dahil olmak üzere pek çok etkiyi kontrol altına almanız bu sayede mümkün olabilir.

Kaş ekimi sonrasında kaşınma hissi yoğun olursa

Operasyon sonrasında kıl köklerinizin hassas olacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle, özellikle ilk günlerde mümkün olduğu kadar kaşlarınıza dokunmaktan ve kaşımaktan kaçınmalısınız. Kaşınma hissi ne kadar yoğun olursa olsun başka bir iş ile uğraşarak görmezden gelmeniz gerekmektedir.

Eğer kaşıntı dayanılamayacak seviyelerde görülürse doktorunuza danışmanız ve kontrolden geçmeniz gerekebilir. Çok nadir de olsa enfeksiyon sebepli kaşıntılar ortaya çıkabilir. Bu gibi durumlarda antibiyotik tedavisi ile çözüm sağlanacaktır.

KAŞ EKİMİ FİYATLARI

Kaş ekimi fiyatlarında kullanılacak olan yöntem, ekim yapılacak olan bölgedeki greft ihtiyacı ve diğer faktörler fiyat üzerinde belirleyici etkiye sahiptir.

Kaş ekimi fiyatları kullanılacak yönteme göre de değişkenlik gösterir. FUE ve DHI yöntemleri arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Kişi talebine ve kıl kökü yapısının uygunluğuna bağlı olarak bu yöntemler arasında tercih yapılabilir.

Operasyon için net maliyet yalnızca konsültasyon ve analiz sonucunda belirlenebilir. Her kaşın ihtiyaç duyduğu greft miktarı değişkenlik göstereceği için herkese aynı fiyatın verilmesi doğru olmayacaktır.

Bir kaş ekimi operasyonu ;
için ortalama olarak 25 ile 150 arasında greft kullanılır. Dökülmenin ne kadar yoğun olduğuna ve kişinin ne kadar yoğun bir kaş talep ettiğine bağlı olarak bu sayının üzerine çıkılabilir.

KAŞ EKİMİ HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR

Kaş ekimi sırasında tıpkı saç ekimi operasyonlarında olduğu gibi özel uçlu kalemler kullanılır. Bir milimetreden daha küçük çapa sahip olan bu medikal kalemler aracılığıyla donör bölgeden kıl kökleri alınarak kaş çevresine eklenir.Bu operasyon sırasında da tıpkı saç ekiminde olduğu gibi dikkatli bir işlem gereklidir. Kıl köklerinin hasar almaması, doğru çıkış yönünde yerleştirilmesi ve buna benzer faktörler operasyonun başarısını sağlar.

Kaş ekimi operasyonu öncesinde mutlaka konsültasyon ve gerekli analizler yapılmalıdır. Bu analizler sonucunda donör olarak kullanılacak bölge belirlenir ve greft sayısı hesaplanır. Donör bölgesinden alınan greftler anlık olarak ekim yapılacak alana yerleştirilir. Bu işlemin ne kadar süreceği tamamen greft sayısına bağlı olarak değişir. Eğer ekim yapılacak olan bölgede az sayıda grefte ihtiyaç duyuluyorsa işlem çok daha kısa sürecektir.

Kaş ekimi fiyatlarında kullanılacak olan yöntem, ekim yapılacak olan bölgedeki greft ihtiyacı ve diğer faktörler fiyat üzerinde belirleyici etkiye sahiptir. Operasyon için net maliyet yalnızca konsültasyon ve analiz sonucunda belirlenebilir. Her kaşın ihtiyaç duyduğu greft miktarı değişkenlik göstereceği için herkese aynı fiyatın verilmesi doğru olmayacaktır.