Başlıksız-1

SAÇ EKİMİ

İnsan vücudunda görsel olarak oldukça dikkat çeken, estetik bir görünüm sağlayan saçlar çeşitli sebeplerden dolayı zaman içinde seyrekleşip dökülür. Kimi zaman genetik kimi zaman ise çevresel faktörler saç dökülmesine ve kellik durumuna yol açabilmekte.

Saç dökülmesi problemi yaşayan kişiler için uygulanan saç ekimi operasyonları ile kişilere özel olarak gerçekleştirilen bir takım operasyonlar ile saçların tekrar eski haline getirilmesi mümkün. Bu operasyonlarda, farklı yöntemler ve teknikler ile işlemler yapılmaktadır.

SAÇ EKİMİ NEDİR?

Saç ekimi, temelde greft adı verilen saç köklerinin belli bir bölgeden alınarak seyrekleşen ve ekim yapılmak istenen alana aktarılması operasyonudur. Basit bir cerrahi operasyon olarak tanımlanabilecek saç ekimi operasyonları uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır.

Operasyon yapılmadan önce kişilerin saç yapısı, ekim yapılacak olan bölgenin ne kadar grefte ihtiyaç duyacağı, bu greftlerin nereden alınacağı ve buna benzer konuların incelenmesi gereklidir. Doktorlar bu aşamada kullanılacak yöntemleri de kesinleştirmektedir.

SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Saç ekimi operasyonu öncelikle saç analizi ve konsültasyon aşaması ile başlar. Bu aşamada hastanın saç yapısı incelenir, ekim yapılacak olan bölgenin yapısı gözlemlenir. Daha sonra hastaya en uygun ekim yöntemi belirlenerek uygulamaya geçilir.

Operasyon aşamasında özel olarak tasarlanmış ve saç köklerinin boyutuna göre kullanılan, en kalını bir milimetre çapında olan kalemler ile saç kökleri toplanır. Kullanılan yönteme bağlı olarak bu kökler kimi zaman çeşitli solüsyonlar içinde bekletilerek güçlendirilir. Modern yöntemlerde herhangi bir bekleme yapılmadan, çıkan köklerin doğrudan hedeflenen bölgeye ekilmesi mümkündür.

Greft sayısına göre değişen sürelerde tamamlanan operasyon sonucunda doktorunuzun tavsiyelerine uymanız, saç bölgenize baskı yapmaktan kaçınmanız halinde kısa sürede iyileşme görülür ve kişi doğal görünümlü saçlara kavuşarak günlük yaşantısında devam edebilir.

SAÇ EKİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Saç ekimi süreci mutlaka uzman doktorlar ve tecrübeli bir ekip kontrolünde yürütülmelidir. Kullanılacak yöntemlerden operasyonun yapılacağı saç ekim merkezine kadar her noktada etkili olan operasyon ekibini doğru belirlemek çok önemlidir.
  • Operasyonun istenen verimlilikte geçebilmesi için mutlaka doktorunuzun tavsiyelerine uymanız gerekmektedir. Belli bir süre önceden saç ürünlerini kullanmayı bırakmanız, sigara ve alkolden uzak durmanız saç köklerinizin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
  • Saç ekimi sonrasında da mutlaka tavsiyelere uymanız, gerekli bakımları ihmal etmeden yapmanız gerekmektedir. Bu sayede iyileşme süreci hızlı ve doğru şekilde tamamlanabilir.

SAÇ EKİMİ YÖNTEMLERİ

Saç ekiminde birden fazla yöntem bulunmaktadır. Bunların en yaygın kullanılanları FUE ve DHI yöntemi olarak bilinir.

FUE Saç Ekimi
Fue yöntemi, en son geliştirilen ve yaygın olarak kullanılan saç ekimi yöntemlerinin başında gelmektedir. Bu yöntem ile safir, robotik veya mikro motorlu uçlar ile saç kökleri toplanarak doğrudan istenen bölgeye aktarılmaktadır. Operasyonda çok hassas cihazlar kullanıldığı için kesik açılmaz ve oldukça hızlı bir iyileşme süreci sağlanır.

DHI Saç Ekimi (+)
DHI yönteminde de yine aynı şekilde özel kalemler ile saç kökleri toplanarak hedeflenen bölgeye aktarılır. Bu yöntem kullanılırken saç köklerinin yerleşmesi için kanal açılmaması nedeniyle tek seferde, doğrudan ekim sağlanır. Bu yöntem, kullanılan iğnenin adı olan “Choi tekniği” olarak da bilinmektedir.

SAÇ EKİMİ HERKESE UYGULANABİLİR Mİ?

Modern saç ekimi yöntemlerinin kullanılması ile birlikte bu operasyonlar herkese uygulanabilir hale gelmiştir. Kadınlarda ve erkeklerde farklı teknikler kullanılarak yüksek başarı elde edilen operasyonlar yapılabilmektedir.

Elbette çeşitli sağlık sorunlarının saç ekimini engelleyebileceği durumlar olabilir. Bu nedenle operasyon yapılmadan önce mutlaka doktor kontrolünden geçilmeli, kan sulandırıcı tedavilere mümkünse ara verilmelidir.

Erkeklerde saç dökülmesi 35 – 45 yaş aralığında yoğun olarak yaşandığı için daha etkili sonuç alabilmek adına bu dönemlerden sonra ekim yapılması önerilmektedir. Ancak, bu durum saç yapısına ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebileceği için herkes için geçerli değildir.

Kadınlarda Saç Ekimi Ne Kadar Başarılı?
Kadınlarda saç ekimi esnasında yine erkeklerde olduğu gibi FUE ve DHI yöntemleri kullanılmaktadır. Profesyonel bir ekip tarafından yapılan operasyonlarda yüksek başarı oranı sağlanmaktadır.
Saç uzunluğuna veya saç yapısına bağlı kalmaksızın, modern ekipmanlar kullanılarak herkes için başarılı operasyonlar gerçekleştirmek mümkün. Profesyonel ve tecrübeli bir saç ekim merkezi ile çalışmanız durumunda istediğiniz sonuçları alabilirsiniz.

SAÇ EKİMİ NEREDE YAPTIRILMALI?

Saç ekimi süreci mutlaka iyi takip edilmesi gereken süreçlerdir. Bu nedenle çalışacağınız kliniğin doğru belirlenmesi çok önemlidir. Operasyon sürecinin ve sonrasının sağlıklı bir şekilde geçebilmesi için merkezlerin mutlaka aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekli;

  • Steril ameliyathane ortamı
  • Profesyonel ve tecrübeli bir operasyon ekibi
  • Son teknoloji ekipmanlar
  • Yüksek memnuniyet ve başarı oranı

SAÇ EKİMİ ÖNCESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Operasyon öncesinde saç köklerinizin aktarım için sağlıklı durumda olduğundan emin olmanız gerekli. Bunu sağlamak amacıyla doktorunuz tarafından verilen tavsiyelere mutlaka dikkat etmeniz ve uymanız önemlidir.

  • Saç bakım ürünleri operasyondan belirli bir süre önce bırakılmalıdır.
  • Sigara, alkol ve tütün ürünlerinden uzak durulmalı.
  • Operasyon öncesinde mümkün olduğu kadar az strese girilmeli.
  • Kan sulandırıcı ilaçlar ve doktorunuzun belirteceği tedavilere kontrollü bir şekilde ara verilmeli.
  • Operasyon öncesinde kafein ve benzeri uyarıcı maddeler tüketilmemeli.
  • Doktorunuzun size özel vereceği tavsiyelere mutlaka uymanız ve operatörünüze doğru bilgi vermeniz gerekmektedir.

SAÇ EKİMİ SONRASI

Saç ekimi sonrasında köklerin yerleşebilmesi ve sağlıklı görünüme sahip saçlara kavuşulması için bir süre dikkatli davranılması gerekmektedir. Yine doktorunuzun kontrolünde, sizin için verilen tavsiyelere uymanız bu süreci çok kolay bir şekilde atlatmanızı sağlayacaktır.

Operasyon sonrasında ilk üç ay özellikle çok önemli kabul edilir. Bu süreçte saçlarınızı stresten uzak tutmanız, mümkün olduğu kadar sürtünmelere karşı dikkat etmeniz tavsiye edilmektedir. 

Saç Ekimi sonrası süreç hakkında detaylı bilgi için https://www.www.lalesacekimi.com/sac-ekimi-sonrasi/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Saç Ekimi Sonrası İyileşme Süreci

Modern teknoloji ile gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında iyileşme süreci oldukça hızlı gerçekleşmektedir. Hastalar operasyon sonrasında hemen taburcu edilir.

Saç köklerinin yerleşmesi ve ekim yapılan bölgeye uyum sağlaması ortalama olarak 7-10 gün arasında tamamlanır. Bu sürede kırmızı izler ve hafif kabuk bağlamalar görülebilir. İlk 10 gün sonrasında bu izler yavaş yavaş kaybolur. 

Operasyon sonrasında, doktor tavsiyelerine uyulması ve dikkatli davranılması halinde 15 gün içinde operasyona dair izler kaybolur. Ortalama olarak üç ayda ise tüm belirtiler kaybolarak doğal bir görüntü ortaya çıkmaya başlar. Saç köklerinin canlanması ile birlikte kişinin saçları istenen şekilde gür ve sağlıklı olarak uzamaya başlar. Ortalama olarak bir yıl içinde tam olarak istenen seviyede başarı görülür.

İşlem sonrasında ;
doktorunuz tarafından verilen ilaçların ve diğer pansuman malzemelerinin doğru şekilde kullanılması, oluşabilecek yara kabuklarının kaşınmaması önerilmektedir. Doktor tavsiyelerine uymanız ve özenli davranmanız halinde, saç ekimi sonrasında günlük yaşantınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

SAÇ EKİMİ FİYATLARI

Saç ekimi fiyatları ekim yapılacak olan bölgenin büyüklüğü, kullanılacak greft sayısı, saç yoğunluğu ve saç ekimi yöntemine bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Doğru fiyatlandırmanın yapılabilmesi için ekim yapılacak bölgenin analiz edilmesi gereklidir. Herkesin farklı bir operasyona ihtiyaç duyması ve kullanılacak greft sayısının farklı olması nedeniyle fiyatlandırma yalnızca bu analiz ve konsültasyon aşaması sonrasında belirlenebilir.